آمادهسازی
45 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
800
مواد لازم:
- گوشت خورشتی
- سیخ چوبی
- فلفل دلمهای
- پیاز
- گوجه فرنگی
- رب گوجه فرنگی
- زعفران دم کرده
- دنبه
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
کباب حسینی نوعی کباب سنتی و قدیمی (اصالتاً اصفهانی) است که برخلاف کبابهای دیگر روی آتش پخته نمیشود، بلکه روی سیخهای چوبی کوچک کشیده شده و درون قابلمه با سس گوجه و پیاز دم میکشد. این غذا بافتی بسیار نرم و طعمی لذیذ دارد و گزینهای عالی برای مهمانیهای آپارتمانی است که امکان کباب کردن روی زغال نیست.
بخش اول:
آمادهسازی سیخها۱. خیس کردن سیخ:
سیخهای چوبی (کوتاه) را چند ساعت در آب خیس کنید تا در حین پخت نسوزند و سیاه نشوند.۲. گوشت:
گوشت گوسفندی یا گوساله را به قطعات ریز (کوچکتر از چنجه، حدود ۲ سانتی) خرد کنید. همچنین دنبه، فلفل دلمهای و پیاز را هم به قطعات مشابه برش بزنید.۳. سیخ زدن:
مواد را به ترتیب دلخواه به سیخ بکشید. مثلاً: یک تکه گوشت، یک تکه دنبه، یک تکه فلفل، یک تکه پیاز و دوباره گوشت. دنبه باعث نرم شدن گوشت در قابلمه میشود.بخش دوم:
چیدمان در قابلمه۱. بستر پیاز و گوجه:
کف قابلمه را با حلقههای ضخیم پیاز و گوجهفرنگی بپوشانید.۲. چیدن سیخها:
سیخهای آماده شده را به صورت فشرده روی بستر پیاز بچینید. اگر جا نشد، لایه دوم را عمود بر لایه اول بچینید.۳. سس مخصوص:
رب گوجهفرنگی را در روغن تفت دهید، زردچوبه، فلفل، نمک، زعفران و آبلیمو و مقداری آب جوش اضافه کنید تا یک سس رقیق بدست آید.بخش سوم:
پختسس را روی سیخها بریزید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم حدود ۱.۵ تا ۲ ساعت بپزد. در پایان پخت، آب غذا باید کاملاً کشیده شده و تبدیل به سس غلیظی شود و کبابها به روغن بیفتند.
نحوه سرو:
کباب حسینی را با همان سیخهای چوبی در دیس بکشید و با پلو زعفرانی سرو کنید.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی