شله مشهدی

دستور پخت شله مشهدی
⏱️ آماده‌سازی 12 ساعت
🔥 زمان پخت 6 ساعت
👨‍🍳 سختی سخت
🍽️ وعده 10 نفر
کالری 900

مواد لازم:


دستور پخت و طرز تهیه:

مقدمه:


شله مشهدی، غذای نذری و آیینی خراسان است که قدمتی طولانی دارد. این غذا شبیه حلیم است اما حبوبات فراوان و ادویه‌های تند و خاص (به خصوص جوز هندی و فلفل) دارد. روی شله معمولاً "قیمه" می‌ریزند که ترکیبی عجیب اما فوق‌العاده است.

بخش اول:

حبوبات و بلغور

۱. حبوبات:

نخود، لوبیا چیتی، لوبیا سفید و ماش را خیس کنید و جداگانه بپزید.

۲. بلغور و برنج:

بلغور گندم و برنج نیم‌دانه را با هم بپزید تا کاملاً له شوند (مثل شله زرد).

بخش دوم:

گوشت ریش‌ریش

۱. پخت گوشت:

گوشت گوسفندی (گردن و دنده) را با پیاز و دنبه بپزید. وقتی پخت، استخوان‌ها را جدا کرده و گوشت را ریش‌ریش کنید.

۲. کوبیدن:

گوشت ریش شده را بکوبید تا باز شود.

بخش سوم:

چمبه زدن (هم زدن)

۱. ترکیب:

تمام حبوبات پخته، بلغور و برنج له شده و گوشت را در یک دیگ بزرگ مخلوط کنید.

۲. ادویه:

نمک، فلفل سیاه فراوان، زردچوبه، زنجبیل، دارچین و جوز هندی را اضافه کنید. شله باید تند باشد.

۳. چمبه زدن:

این سخت‌ترین مرحله است. باید ساعت‌ها با قاشق چوبی بزرگ (چمبه) هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند و کشدار شوند. شعله باید ملایم باشد.

نحوه سرو:


شله را در ظرف بکشید و روی آن یک ملاقه "خورشت قیمه پرچرب و غلیظ" بریزید. خوردن شله با قیمه قانون نانوشته مشهدی‌هاست!

➡️ بازگشت به صفحه اصلی