آمادهسازی
12 ساعت
زمان پخت
6 ساعت
سختی
سخت
وعده
10 نفر
کالری
900
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی (آبگوشتی)
- حبوبات (نخود/لوبیا/ماش)
- برنج
- بلغور گندم
- ادویه کاری
- فلفل سیاه
- دنبه
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
شله مشهدی، غذای نذری و آیینی خراسان است که قدمتی طولانی دارد. این غذا شبیه حلیم است اما حبوبات فراوان و ادویههای تند و خاص (به خصوص جوز هندی و فلفل) دارد. روی شله معمولاً "قیمه" میریزند که ترکیبی عجیب اما فوقالعاده است.
بخش اول:
حبوبات و بلغور۱. حبوبات:
نخود، لوبیا چیتی، لوبیا سفید و ماش را خیس کنید و جداگانه بپزید.۲. بلغور و برنج:
بلغور گندم و برنج نیمدانه را با هم بپزید تا کاملاً له شوند (مثل شله زرد).بخش دوم:
گوشت ریشریش۱. پخت گوشت:
گوشت گوسفندی (گردن و دنده) را با پیاز و دنبه بپزید. وقتی پخت، استخوانها را جدا کرده و گوشت را ریشریش کنید.۲. کوبیدن:
گوشت ریش شده را بکوبید تا باز شود.بخش سوم:
چمبه زدن (هم زدن)۱. ترکیب:
تمام حبوبات پخته، بلغور و برنج له شده و گوشت را در یک دیگ بزرگ مخلوط کنید.۲. ادویه:
نمک، فلفل سیاه فراوان، زردچوبه، زنجبیل، دارچین و جوز هندی را اضافه کنید. شله باید تند باشد.۳. چمبه زدن:
این سختترین مرحله است. باید ساعتها با قاشق چوبی بزرگ (چمبه) هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند و کشدار شوند. شعله باید ملایم باشد.نحوه سرو:
شله را در ظرف بکشید و روی آن یک ملاقه "خورشت قیمه پرچرب و غلیظ" بریزید. خوردن شله با قیمه قانون نانوشته مشهدیهاست!
➡️ بازگشت به صفحه اصلی