کباب ترش (شمالی)

دستور پخت کباب ترش (شمالی)
⏱️ آماده‌سازی 4 ساعت
🔥 زمان پخت 20 دقیقه
👨‍🍳 سختی متوسط
🍽️ وعده 4 نفر
کالری 850

مواد لازم:


دستور پخت و طرز تهیه:

مقدمه:


کباب ترش، لذیذترین کباب خطه شمال است که گوشت قرمز (گوساله یا گوسفند) در سسی از گردو و رب انار خوابانده می‌شود تا ترد و مزه‌دار شود. آنزیم‌های موجود در رب انار و گردو بافت گوشت را پنبه‌ای می‌کنند.

بخش اول:

انتخاب گوشت

۱. نوع گوشت:

بهترین گوشت برای کباب ترش، "راسته گوساله" یا "فیله گوسفندی" است. گوشت باید نرم و بدون رگ و پی باشد.

۲. خرد کردن:

گوشت را به اندازه‌های یکدست (کمی کوچکتر از چنجه معمولی) خرد کنید تا سس به داخل آن نفوذ کند.

بخش دوم:

مرینیت (سس ترش)

۱. گردو:

گردو را آسیاب کنید (کمی دندان‌گیر باشد اشکالی ندارد).

۲. سبزی:

سبزی معطر شمالی (چوچاق) راز عطر این کباب است. اگر ندارید، از ترکیب نعنا، گشنیز و جعفری استفاده کنید. سبزی را ساطوری کنید.

۳. ترکیب:

در یک کاسه، گردو، سبزی، رب انار ترش (یا ملس)، پیاز رنده شده (آب گرفته)، سیر رنده شده و فلفل سیاه را مخلوط کنید.

۴. استراحت:

تکه‌های گوشت را در این سس بغلتانید. روی ظرف را بپوشانید و حداقل ۴ تا ۶ ساعت در یخچال بگذارید.
*نکته مهم:* نمک را الان نزنید! نمک گوشت را سفت می‌کند. نمک را موقع سیخ زدن بپاشید.

بخش سوم:

کباب کردن

۱. سیخ زدن:

گوشت‌ها را سیخ بزنید (پیاز و سبزی‌های درشت را از روی گوشت بردارید تا روی آتش نسوزند).

۲. آتش ملایم:

کباب ترش به دلیل داشتن گردو و رب انار، خیلی سریع می‌سوزد. آتش زغال باید ملایم باشد و مرتب سیخ‌ها را بچرخانید تا مغزپخت شود.

نحوه سرو:


با کته زعفرانی و یک تکه کره محلی روی برنج سرو کنید.

➡️ بازگشت به صفحه اصلی