آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
900
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده
- گردو
- رب انار ترش
- سبزی محلی (خالواش/چوچاق)
- آب انار
- پیاز
- گلپر
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
انار بیج (یا سنگه خورش)، نسخهی گیلانی و سبزرنگ فسنجان است! این خورشت یکی از قدیمیترین غذاهای گیلان است که در یونسکو هم ثبت شده. تفاوت آن با فسنجان در استفاده از "سبزیهای معطر محلی" و "کوفته قلقلی" است. طعم این غذا ترش و بافت آن غلیظ و روغنی است.
بخش اول:
مایه گوشت (قلقلی)۱. گوشت:
گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده (آب گرفته)، نمک، فلفل و کمی زردچوبه ورز دهید.۲. سبزی:
کمی از سبزیهای معطر خرد شده (خالواش، چوچاق، نعنا، گشنیز) را به گوشت اضافه کنید.۳. قلقلی کردن:
گوشتها را به اندازه گردو قلقلی کنید و در کمی روغن تفت دهید تا خودشان را بگیرند.بخش دوم:
سس گردو و سبزی۱. گردو:
گردوی چرب را آسیاب کنید تا خمیری شود. آن را در قابلمه (گمج) با کمی آب تفت دهید و سپس آب سرد اضافه کنید تا مثل فسنجان روغن بیندازد.۲. سبزی معطر:
سبزی اصلی انار بیج شامل تره، جعفری، گشنیز، نعنا و سبزیهای محلی (خالواش و چوچاق) است. سبزیها را خرد کرده و حسابی سرخ کنید (مثل قرمه سبزی).۳. ترکیب:
وقتی گردو کمی پخت، سبزی سرخشده را اضافه کنید.بخش سوم:
ترشی و جا افتادن۱. چاشنی:
رب انار ترش و آب انار (ترش) را اضافه کنید. نمک و گلپر بزنید.۲. اضافه کردن گوشت:
وقتی خورش کمی غلیظ شد و روغن انداخت، کوفتههای قلقلی سرخ شده را به آن اضافه کنید.۳. جا افتادن:
حرارت را بسیار کم کنید تا خورش "سیاه" شود و روغن سبز تیره روی آن بایستد. این غذا نباید آبکی باشد.نحوه سرو:
با کته شمالی، سیر ترشی و زیتون پرورده سرو کنید.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی