آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
500
مواد لازم:
- پاچ باقلا (لوبیا کشاورزی)
- شوید خشک
- سیر
- تخم مرغ
- کره یا روغن
- ماهی (شور/دودی)
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
این همان باقلاقاتق معروف است که با یک مخلفات خاص و ضروری سرو میشود: "ماهی دودی شور". در گیلان، خوردن باقلاقاتق بدون تکهای ماهی شور تقریباً بیمعنی است! شوری و طعم دودی ماهی، مکمل طعم ملایم و سیری باقلاقاتق است.
بخش اول:
پخت باقلاقاتق(دستور پخت باقلاقاتق قبلاً در پارتهای قبل آمده، اینجا تکرار مختصر میکنیم):
سیر و شوید و باقلا را در کره تفت دهید، آب بریزید تا بپزد، تخممرغ را درسته بشکنید تا ببندد.
بخش دوم:
آمادهسازی ماهی دودی۱. انتخاب ماهی:
ماهی دودیهای سنتی شمال که خشک و نمکسود هستند را بخرید.۲. شستن و خیساندن:
چون ماهی بسیار شور است، یک تکه از آن را ببرید و چند ساعت در آب سرد خیس کنید تا نمک اضافهاش برود.۳. بخارپز کردن (روش سنتی):
تکه ماهی را در یک نعلبکی یا پیاله کوچک بگذارید. وقتی کته (برنج) را دم میکنید، پیاله ماهی را روی سطح برنج قرار دهید تا با بخار برنج نرم شود و بپزد. (مراقب باشید آب ماهی روی برنج نریزد).۴. روش سرخ کردن:
میتوانید ماهی را بعد از خیساندن، خشک کنید و در روغن کم سرخ کنید.نحوه سرو:
یک بشقاب کته شمالی، یک کاسه خورش باقلاقاتق و یک تکه کوچک ماهی دودی کنار بشقاب. تکههای کوچک ماهی را همراه با برنج و خورش میل کنید. ترکیب طعمها شگفتانگیز است.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی