باقالی قاتوق با ماهی دودی

دستور پخت باقالی قاتوق با ماهی دودی
⏱️ آماده‌سازی 20 دقیقه
🔥 زمان پخت 30 دقیقه
👨‍🍳 سختی متوسط
🍽️ وعده 4 نفر
کالری 500

مواد لازم:


دستور پخت و طرز تهیه:

مقدمه:


این همان باقلاقاتق معروف است که با یک مخلفات خاص و ضروری سرو می‌شود: "ماهی دودی شور". در گیلان، خوردن باقلاقاتق بدون تکه‌ای ماهی شور تقریباً بی‌معنی است! شوری و طعم دودی ماهی، مکمل طعم ملایم و سیری باقلاقاتق است.

بخش اول:

پخت باقلاقاتق
(دستور پخت باقلاقاتق قبلاً در پارت‌های قبل آمده، اینجا تکرار مختصر می‌کنیم):
سیر و شوید و باقلا را در کره تفت دهید، آب بریزید تا بپزد، تخم‌مرغ را درسته بشکنید تا ببندد.

بخش دوم:

آماده‌سازی ماهی دودی

۱. انتخاب ماهی:

ماهی دودی‌های سنتی شمال که خشک و نمک‌سود هستند را بخرید.

۲. شستن و خیساندن:

چون ماهی بسیار شور است، یک تکه از آن را ببرید و چند ساعت در آب سرد خیس کنید تا نمک اضافه‌اش برود.

۳. بخارپز کردن (روش سنتی):

تکه ماهی را در یک نعلبکی یا پیاله کوچک بگذارید. وقتی کته (برنج) را دم می‌کنید، پیاله ماهی را روی سطح برنج قرار دهید تا با بخار برنج نرم شود و بپزد. (مراقب باشید آب ماهی روی برنج نریزد).

۴. روش سرخ کردن:

می‌توانید ماهی را بعد از خیساندن، خشک کنید و در روغن کم سرخ کنید.

نحوه سرو:


یک بشقاب کته شمالی، یک کاسه خورش باقلاقاتق و یک تکه کوچک ماهی دودی کنار بشقاب. تکه‌های کوچک ماهی را همراه با برنج و خورش میل کنید. ترکیب طعم‌ها شگفت‌انگیز است.

➡️ بازگشت به صفحه اصلی