آمادهسازی
45 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
700
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده
- برنج
- سبزی معطر (ترخون/ریحان)
- لپه
- پیاز
- تخم مرغ
- کشک
- گردو
- نعنا داغ
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
کوفته برنجی یکی از کوفتههای خوشمزه و سادهتر نسبت به کوفته تبریزی است. تفاوت آن در این است که موادش کمتر کوبیده میشوند و برنج در آن بیشتر حس میشود. این کوفته معمولاً با سس گوجه یا سس کشک سرو میشود. در اینجا دستور خاص با سس کشک را داریم.
بخش اول:
مایه کوفته۱. برنج و لپه:
برنج و لپه را نیمپز کنید. آبکش کنید و بگذارید کاملاً خنک شوند.۲. مخلوط کردن:
گوشت چرخکرده (دوبار چرخ شده)، برنج، لپه، سبزی معطر (ترخون، مرزه، گشنیز، شوید)، پیاز رنده شده (آب گرفته)، تخممرغ، نمک و زردچوبه را مخلوط کنید.۳. ورز دادن:
مواد را ۱۰ دقیقه ورز دهید تا چسبندگی پیدا کنند. اگر وا میرفت، یک قاشق آرد نخودچی بزنید.بخش دوم:
مغزگذاری و پخت۱. فرم دادن:
از مواد به اندازه نارنگی بردارید، وسط آن گردو، پیاز داغ و زرشک (یا آلو) بگذارید و گرد کنید.۲. سس کشک:
پیاز داغ درست کنید، نعنا خشک و زردچوبه بزنید. آب بریزید تا جوش بیاید. کشک را اضافه کنید.۳. پخت:
کوفتهها را آرام در سسِ در حال جوش (با حرارت ملایم) رها کنید. درب قابلمه را نیمهباز بگذارید و ۴۵ دقیقه زمان دهید.نحوه سرو:
کوفتهها را در ظرف بکشید و سس غلیظ کشک و نعنا داغ را روی آن بدهید.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی