خورشت هویج (تبریزی)

دستور پخت خورشت هویج (تبریزی)
⏱️ آماده‌سازی 20 دقیقه
🔥 زمان پخت 1.5 ساعت
👨‍🍳 سختی متوسط
🍽️ وعده 4 نفر
کالری 700

مواد لازم:


دستور پخت و طرز تهیه:

مقدمه:


خورشت هویج اصالتی تبریزی دارد و یک غذای مجلسی با طعم ملس (ترش و شیرین) است. رنگ نارنجی درخشان هویج‌های خلالی در کنار آلوی سیاه و زعفران، این غذا را بسیار اشتها برانگیز می‌کند.

بخش اول:

آماده‌سازی هویج

۱. خلالی کردن:

هویج‌ها را پوست بگیرید و با دست یا رنده مخصوص، خلالی بسیار باریک و یکدست (کبریتی) کنید. زیبایی این خورش به ظرافت خلال‌هاست.

۲. سرخ کردن:

هویج‌های خلالی را در روغن تفت دهید تا نرم شوند و کمی حجمشان کم شود. نباید بسوزند یا سیاه شوند.

بخش دوم:

پخت گوشت و ترکیب

۱. گوشت:

پیاز را تفت دهید، گوشت خورشتی را اضافه کنید، رب گوجه‌فرنگی بزنید و با آب بپزید.

۲. اضافه کردن هویج:

وقتی گوشت پخت، هویج‌های سرخ‌شده را اضافه کنید.

۳. آلو:

آلو بخارا (خیس خورده و تفت داده شده) را اضافه کنید.

۴. چاشنی ملس:

در انتهای پخت، زعفران غلیظ، آبلیمو و شکر (بسته به ذائقه) اضافه کنید تا طعم ملس ایجاد شود.

نکته:
این خورش نباید زیاد هم بخورد چون هویج‌ها له می‌شوند. باید کم‌آب و غلیظ باشد.

نحوه سرو:


با چلو زعفرانی و زرشک روی برنج سرو می‌شود.

➡️ بازگشت به صفحه اصلی