آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
3 ساعت
سختی
سخت
وعده
4 نفر
کالری
950
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی ریز
- خلال بادام درشت
- زرشک سیاه
- پیاز
- زعفران دم کرده
- گلاب
- لیمو عمانی
- رب گوجه فرنگی
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
خورشت خلال بادام، شناسنامه آشپزی کرمانشاه و یکی از لوکسترین و مجلسیترین خورشتهای ایرانی است. ویژگی بارز این خورشت، شفافیت سس، گوشتهای ریز قیمهای و خلالهای بادام است که در دریایی از زعفران غوطهورند. راز اصلی این غذا استفاده از "زرشک سیاه" و "روغن کرمانشاهی" است.
بخش اول:
آمادهسازی خلال و گوشت۱. خلال بادام:
خلالهای بادام باید درشت و یکدست باشند. آنها را حداقل ۳ ساعت در گلاب و زعفران خیس کنید. این کار باعث میشود خلالها نرم شوند و عطر فوقالعادهای به خورش بدهند. آبِ زعفرانیِ باقیمانده را دور نریزید، به خورش اضافه میکنیم.۲. گوشت:
گوشت گوسفندی (ترجیحاً ران) را باید بسیار ریزتر از قیمه معمولی (حدود ۱ در ۱ سانت) خرد کنید. ریز بودن گوشت نماد ظرافت این غذاست.بخش دوم:
پخت۱. تفت دادن:
پیاز را رنده یا نگینی خیلی ریز خرد کنید و در روغن (کرمانشاهی) تفت دهید تا طلایی شود. گوشتهای ریز را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگش تغییر کند. زردچوبه نزنید یا خیلی کم بزنید تا رنگ خورش قرمز شفاف بماند.۲. رب گوجه:
رب گوجهفرنگی را جداگانه حسابی تفت دهید تا رنگ باز کند و به گوشت اضافه کنید.۳. پخت اولیه:
آب جوش بریزید و اجازه دهید گوشت نیمپز شود.۴. اضافه کردن خلال:
وقتی گوشت نیمپز شد، خلالهای بادام خیسخورده را (همراه با گلاب و زعفرانی که در آن بود) به خورش اضافه کنید تا با هم بپزند و خلالها نرم شوند.بخش سوم:
جا افتادن و چاشنی۱. لیمو عمانی:
لیموها را سوراخ کرده و خیس کنید. در یک ساعت آخر به خورش اضافه کنید.۲. زرشک سیاه:
۱۰ دقیقه قبل از خاموش کردن شعله، زرشک سیاه (که مخصوص کرمانشاه است و با زرشک قرمز فرق دارد) را شسته و کمی در روغن تفت دهید و به خورش اضافه کنید. زرشک سیاه نباید زیاد بپزد وگرنه رنگ پس میدهد و خورش تیره میشود.۳. شفافیت:
این خورش باید کمآب و کاملاً به روغن افتاده باشد.نحوه سرو:
با پلو زعفرانی و روغن حیوانی سرو کنید.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی