آمادهسازی
1 ساعت
زمان پخت
30 دقیقه
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
650
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده
- لپه
- پیاز
- تخم مرغ
- زعفران دم کرده
- جعفری
- زردچوبه
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
شامی لپه که به آن "شامی پوک" هم میگویند، کتلی لطیف، پوک و بسیار خوشمزه است که ماده اصلی آن علاوه بر گوشت، لپه پخته شده است. برخلاف کتلت که سیبزمینی دارد، شامی لپه بافت نرمتری دارد و وسطش سوراخ است تا کاملاً مغزپخت و برشته شود. این غذا هم سرد و هم گرم سرو میشود.
بخش اول:
آمادهسازی لپه و گوشت۱. لپه:
لپه را خیس کنید و کاملاً بپزید تا نرم شود و آبش کاملاً کشیده شود. اگر آب داشته باشد شامی وا میرود.۲. چرخ کردن:
لپه پخته و سرد شده را با گوشت چرخکرده (یا گوشت پخته ریشریش شده که سنتیتر است) و یک پیاز (که آبش گرفته شده) مخلوط کنید. همه مواد را با هم یکبار دیگر چرخ کنید یا داخل غذاساز بریزید تا خمیری یکدست و نرم حاصل شود.بخش دوم:
طعمدهی و ورز دادن۱. تخممرغ:
به مایه خمیری، تخممرغها را اضافه کنید. تعداد تخممرغ باید به اندازهای باشد که مایه چسبندگی پیدا کند (معمولاً برای نیم کیلو گوشت و لپه، ۳ تا ۴ تخممرغ).۲. ادویه و عطر:
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران غلیظ را اضافه کنید. زعفران رنگ و عطر شامی را بینظیر میکند. سبزیجات معطر خشک مثل مرزه یا ترخون (خیلی کم) هم طعم خوبی میدهند.۳. پوک شدن:
راز پوک شدن شامی در خوب ورز دادن و اضافه کردن نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر است. مایه را ۱۰ دقیقه ورز دهید.بخش سوم:
سرخ کردن۱. فرم دادن:
دستتان را خیس کنید. از مایه به اندازه نارنگی بردارید. کف دست گرد کنید و وسطش را با انگشت سوراخ کنید (شکل دونات). این سوراخ باعث میشود شامی پف نکند و وسطش خمیر نماند.۲. سرخ کردن:
در روغن داغ شناور سرخ کنید. وقتی یک طرف طلایی شد، برگردانید. شامی لپه روغن کمی جذب میکند اما باید حرارت ملایم باشد تا مغزش بپزد.نحوه سرو:
شامیها را در دیس بچینید. با حلقه گوجهفرنگی، خیارشور، لیموترش و نان تازه سرو کنید. این غذا برای سحری یا افطار و پیکنیک عالی است.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی