آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
750
مواد لازم:
- میگو
- برنج
- سبزی ماهی (گشنیز/شنبلیله)
- پیاز
- سیر
- تمرهندی
- ادویه کاری
- زعفران دم کرده
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
میگو پلو بوشهری با آن رنگ قرمز و طعم تند و پرادویهاش، یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است. برخلاف تصور، این غذا اصلاً بوی زهم نمیدهد چون میگوها با پیاز فراوان و ادویههای جنوبی و سبزی معطر تفت داده میشوند. در بوشهر، این غذا را به صورت "دمپخت" (مخلوط) درست میکنند که طعم مواد کاملاً به خورد برنج میرود.
بخش اول:
آمادهسازی میگو۱. پاک کردن:
رگ پشت میگو را حتماً بگیرید. میگوهای ریز یا متوسط برای پلو بهتر از شاهمیگو هستند چون در هر قاشق حس میشوند.۲. جوشاندن کوتاه (اختیاری):
برخی میگوها را ۵ دقیقه در آب جوش با پیاز و سرکه میجوشانند تا بوی زهم برود، اما تفت دادن مستقیم با ادویه طعم بهتری حفظ میکند.بخش دوم:
مایه میگو (حشو)۱. سبزی:
گشنیز و شنبلیله (شنبلیله خیلی کم) را ریز خرد کنید و تفت دهید تا آبش کشیده شود.۲. پیاز و سیر:
پیاز را نگینی ریز خرد و طلایی کنید. سیر له شده را اضافه کنید.۳. ادویه جادویی:
نمک، فلفل قرمز (فراوان)، زردچوبه، ادویه کاری، پودر تخم گشنیز و کمی گرد لیمو را اضافه کنید. عطر این غذا مدیون این ادویههاست.۴. تفت دادن میگو:
میگوها را به پیاز و سیر اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید و سریع تفت دهید. میگو اگر زیاد بپزد سفت و لاستیکی میشود (۵ دقیقه کافی است).۵. ترکیب:
سبزی سرخشده را به میگو اضافه کنید. برخی کمی رب گوجهفرنگی هم میزنند تا رنگ پلو قرمزتر شود. اگر دوست دارید طعمش ترش باشد، کمی عصاره تمرهندی اضافه کنید.بخش سوم:
دم کردن۱. برنج:
برنج را خیس کنید و آبکش نمایید. (کمی زندهتر بردارید).۲. لایهبندی:
تهدیگ نان یا سیبزمینی بگذارید. لایه لایه برنج و مایه میگو را بریزید. لای برنجها کمی زعفران و پودر دارچین بپاشید.۳. دم کشیدن:
دمکنی بگذارید و ۴۵ دقیقه زمان دهید تا دم بکشد.نحوه سرو:
میگو پلو را در دیس بکشید. جنوبیها این غذا را با "ترشی فلفل" یا "سس انبه" تند سرو میکنند. سبزی خوردن هم کنارش عالی است.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی