رشته پلو

دستور پخت رشته پلو
⏱️ آماده‌سازی 20 دقیقه
🔥 زمان پخت 1 ساعت
👨‍🍳 سختی آسان
🍽️ وعده 4 نفر
کالری 750

مواد لازم:


دستور پخت و طرز تهیه:

مقدمه:


رشته پلو یکی از پلوهای سنتی و مناسبتی ایران است که قدیمی‌ها معتقد بودند خوردن آن در شب عید یا چهارشنبه‌سوری باعث می‌شود "سررشته امور" در سال جدید به دستشان بیاید! ترکیب طعم شور و دودی رشته پلویی با شیرینی کشمش و خرما، تضاد جذابی ایجاد می‌کند.

بخش اول:

آماده‌سازی رشته و برنج

۱. رشته پلویی:

رشته پلویی با رشته آشی فرق دارد؛ نازک‌تر است و رنگش قهوه ای روشن (بوداده) است.

۲. برنج:

برنج را خیس کنید و آبکش نمایید. نکته حیاتی این است که رشته خیلی زود نرم می‌شود. پس رشته‌ها را فقط در ۲-۳ دقیقه آخر جوشیدن برنج به آب اضافه کنید. همین که کمی نرم شد، آبکش کنید. (برنج رشته پلو را کمی زنده‌تر بگیرید چون رشته خمیر می‌شود).

بخش دوم:

مواد رویه (کشمش و خرما)

۱. پیاز داغ:

پیاز خلالی را طلایی و ترد سرخ کنید.

۲. تفت دادن:

کشمش پلویی شسته شده و خرمای هسته‌گرفته را در کره یا روغن تفت دهید. پیاز داغ را به آن اضافه کنید. کمی پودر دارچین روی آن‌ها بپاشید که عطر اصلی این غذاست.

۳. گوشت:

رشته پلو را می‌توان با گوشت چرخ‌کرده قلقلی (کوفته ریزه) یا مرغ ریش‌ریش شده و زعفرانی سرو کرد. گوشت‌ها را جداگانه آماده و سرخ کنید.

بخش سوم:

دم کردن

۱. لایه‌بندی:

ته‌دیگ نان لواش یا سیب‌زمینی (کنجدی) بگذارید. مخلوط برنج و رشته را در قابلمه بریزید. لابلای برنج کمی دارچین و زعفران بدهید.

۲. دم کشیدن:

دم‌کنی بگذارید و ۴۵ دقیقه زمان دهید.

۳. نکته:

رشته پلویی خودش کمی شور است، پس در ریختن نمک در آب برنج احتیاط کنید.

نحوه سرو:


پلو را در دیس بکشید. مخلوط کشمش، خرما و گوشت قلقلی را روی آن بریزید (یا لابلای پلو موقع کشیدن). با کمی برنج زعفرانی تزیین کنید. این غذا با ترشی لیته و سبزی خوردن می‌چسبد.

➡️ بازگشت به صفحه اصلی