آمادهسازی
3 ساعت
زمان پخت
1 ساعت
سختی
سخت
وعده
6 نفر
کالری
600
مواد لازم:
- ماست چکیده
- گوشت خورشتی
- شکر
- زعفران دم کرده
- زرده تخم مرغ
- گلاب
- خلال پسته
- خلال بادام
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
خورشت ماست برخلاف نامش، یک "دسر" یا "پیشغذای" اشرافی و شیرین اصیل اصفهانی است، نه یک غذای اصلی برای پلو! این دسر زرد طلایی با بافت کشدار و طعم زعفران و گلاب، پای ثابت مهمانیهای مجلل در اصفهان است. راز کش آمدن خورشت ماست در "گوشت گردن" و "کوبیدن زیاد" است.
بخش اول:
آمادهسازی گوشت (عامل کشسانی)۱. پخت گوشت:
گوشت گردن گوسفند (بدون چربی) را با پیاز و زردچوبه بپزید تا کاملاً له شود و از استخوان جدا شود.۲. کوبیدن:
گوشت پخته شده را از آب جدا کنید (آبش نباید وارد دسر شود). گوشت را در ظرفی (ترجیحاً مسی) بریزید و با گوشتکوب دستی آنقدر بکوبید تا سفید شود و بافتش کاملاً از هم باز شود و کش بیاید. این مرحله خستهکننده است اما حیاتیترین بخش کار است.بخش دوم:
مایه ماست و زرده۱. ترکیب ماست و شکر:
ماست چکیده پرچرب (شیرین، نه ترش) را با شکر مخلوط کنید.۲. زرده تخممرغ:
زردهها را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود.۳. پخت مایه:
مخلوط ماست، شکر و زرده را روی حرارت ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید تا داغ شود و حباب بزند (نباید بجوشد و ببرد).بخش سوم:
ترکیب و عمل آوردن۱. اضافه کردن گوشت:
گوشت کوبیده شده را به مایه ماست داغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.۲. زعفران و گلاب:
زعفران دمکرده بسیار غلیظ، گلاب و خلالها را اضافه کنید.۳. جا افتادن:
حالا باید مواد را روی حرارت ملایم هم بزنید تا بافت گوشت در ماست باز شود و دسر کشدار و یکرنگ (زرد طلایی) شود.بخش چهارم:
سرد کردنخورشت ماست به صورت "سرد" سرو میشود. آن را در ظرف سرو بریزید و حداقل ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و سفت شود.
نحوه سرو:
روی خورشت ماست را با زرشک (برای تضاد رنگ)، خلال پسته و بادام تزیین کنید. طعم این دسر عجیب و فراموشنشدنی است.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی