سبزی پلو با ماهی

دستور پخت سبزی پلو با ماهی
⏱️ آماده‌سازی 30 دقیقه
🔥 زمان پخت 1 ساعت
👨‍🍳 سختی متوسط
🍽️ وعده 4 نفر
کالری 900

مواد لازم:


دستور پخت و طرز تهیه:

مقدمه:


سبزی پلو با ماهی، غذای نمادین شب عید نوروز و جشن‌های ایرانی است. عطر پلویی که با سبزی‌های تازه و سیر دم کشیده، در کنار ماهی سرخ‌شده و برشته، نویدبهار و تازگی می‌دهد. راز خوشمزگی این غذا در "ترکیب سبزی"، "عطر سیر تازه" و "مزه‌دار کردن ماهی" است.

بخش اول:

سبزی پلو

۱. ترکیب سبزی:

تره، جعفری، گشنیز و شوید. اما راز اصلی اضافه کردن مقداری "سیر تازه" (برگ سیر) یا "شنبلیله" (خیلی کم برای عطر) است. سبزی‌ها را شسته، خشک و ساطوری کنید.

۲. برنج:

برنج را آبکش کنید. ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی بگذارید.

۳. لایه‌بندی:

یک لایه برنج، یک لایه سبزی خرد شده و چند حبه سیر تازه (با پوست یا خرد شده) لای برنج بریزید. سیرها در حین دم کشیدن عطر ملایمی به پلو می‌دهند.

۴. دم کردن:

روی برنج روغن و زعفران بدهید و بگذارید ۴۵ دقیقه دم بکشد.

بخش دوم:

مزه‌دار کردن ماهی (مرینیت)

۱. شستشو و خشک کردن:

ماهی (قزل‌آلا، سفید یا شیر) را بشویید و با دستمال کاملاً خشک کنید. ماهی خیس خوب سرخ نمی‌شود و بوی زهم می‌دهد.

۲. مواد مرینیت:

آبلیموی تازه، پیاز خلالی، زعفران غلیظ، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را مخلوط کنید و روی ماهی بمالید. (نکته: آبلیمو را نیم ساعت قبل از پخت بزنید، اگر زیاد بماند گوشت ماهی را له می‌کند).

۳. کاور کردن (سوخاری):

مخلوطی از آرد سفید، زردچوبه، نمک، فلفل و پودر سیر درست کنید. ماهی را در این پودر بغلتانید تا لایه نازکی روی آن را بگیرد. این کار باعث می‌شود ماهی ترد شود و به تابه نچسبد.

بخش سوم:

سرخ کردن

۱. روغن داغ:

در تابه روغن بریزید و اجازه دهید کاملاً داغ شود.

۲. سرخ کردن:

ماهی را از سمت پوست (یا گوشت) در روغن بگذارید. حرارت متوسط باشد تا مغزپخت شود. درب تابه را نگذارید تا ماهی خمیر نشود. وقتی یک طرف طلایی و برشته شد، برگردانید.

نحوه سرو:


پلو را در دیس بکشید. ماهی سرخ‌شده را کنار آن بگذارید. نارنج تازه یا لیموترش و کوکو سبزی معمولاً در کنار این غذا سرو می‌شوند.

➡️ بازگشت به صفحه اصلی