آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
900
مواد لازم:
- ماهی (قزلآلا یا سفید)
- برنج
- سبزی معطر (ترخون/ریحان)
- سیر
- آبلیمو
- زعفران دم کرده
- آرد سوخاری
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
سبزی پلو با ماهی، غذای نمادین شب عید نوروز و جشنهای ایرانی است. عطر پلویی که با سبزیهای تازه و سیر دم کشیده، در کنار ماهی سرخشده و برشته، نویدبهار و تازگی میدهد. راز خوشمزگی این غذا در "ترکیب سبزی"، "عطر سیر تازه" و "مزهدار کردن ماهی" است.
بخش اول:
سبزی پلو۱. ترکیب سبزی:
تره، جعفری، گشنیز و شوید. اما راز اصلی اضافه کردن مقداری "سیر تازه" (برگ سیر) یا "شنبلیله" (خیلی کم برای عطر) است. سبزیها را شسته، خشک و ساطوری کنید.۲. برنج:
برنج را آبکش کنید. تهدیگ نان یا سیبزمینی بگذارید.۳. لایهبندی:
یک لایه برنج، یک لایه سبزی خرد شده و چند حبه سیر تازه (با پوست یا خرد شده) لای برنج بریزید. سیرها در حین دم کشیدن عطر ملایمی به پلو میدهند.۴. دم کردن:
روی برنج روغن و زعفران بدهید و بگذارید ۴۵ دقیقه دم بکشد.بخش دوم:
مزهدار کردن ماهی (مرینیت)۱. شستشو و خشک کردن:
ماهی (قزلآلا، سفید یا شیر) را بشویید و با دستمال کاملاً خشک کنید. ماهی خیس خوب سرخ نمیشود و بوی زهم میدهد.۲. مواد مرینیت:
آبلیموی تازه، پیاز خلالی، زعفران غلیظ، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را مخلوط کنید و روی ماهی بمالید. (نکته: آبلیمو را نیم ساعت قبل از پخت بزنید، اگر زیاد بماند گوشت ماهی را له میکند).۳. کاور کردن (سوخاری):
مخلوطی از آرد سفید، زردچوبه، نمک، فلفل و پودر سیر درست کنید. ماهی را در این پودر بغلتانید تا لایه نازکی روی آن را بگیرد. این کار باعث میشود ماهی ترد شود و به تابه نچسبد.بخش سوم:
سرخ کردن۱. روغن داغ:
در تابه روغن بریزید و اجازه دهید کاملاً داغ شود.۲. سرخ کردن:
ماهی را از سمت پوست (یا گوشت) در روغن بگذارید. حرارت متوسط باشد تا مغزپخت شود. درب تابه را نگذارید تا ماهی خمیر نشود. وقتی یک طرف طلایی و برشته شد، برگردانید.نحوه سرو:
پلو را در دیس بکشید. ماهی سرخشده را کنار آن بگذارید. نارنج تازه یا لیموترش و کوکو سبزی معمولاً در کنار این غذا سرو میشوند.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی