آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
45 دقیقه
سختی
آسان
وعده
4 نفر
کالری
750
مواد لازم:
- ماکارونی
- گوشت چرخ کرده
- قارچ
- پیاز
- رب گوجه فرنگی
- فلفل دلمهای
- کره یا روغن
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
ماکارونی ایرانی، با آن تهدیگ سیبزمینی برشته و سس گوشتی غلیظ که لابهلای رشتهها دم کشیده، فرسنگها با پاستای ایتالیایی فاصله دارد و یک غذای کاملاً بومیسازی شده و محبوب است. "دم کردن" ماکارونی، تکنیکی است که فقط در ایران دیده میشود و باعث میشود طعم سس به عمق جان ماکارونی نفوذ کند.
بخش اول:
سس گوشت (مایه ماکارونی)۱. پیاز داغ:
پیاز را نگینی ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.۲. گوشت:
گوشت چرخکرده (مخلوط گوسفند و گوساله) را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگش عوض شود و دوندون شود. زردچوبه و فلفل سیاه فراوان بزنید.۳. قارچ و فلفل دلمهای:
قارچها را ورقهای خرد کنید. اگر میخواهید قارچ آب نیندازد و سیاه نشود، آن را در تابهای جداگانه با حرارت بسیار بالا و چند قطره آبلیمو تفت دهید و سپس به گوشت اضافه کنید. فلفل دلمهای نگینی را هم اضافه کنید.۴. رب گوجهفرنگی:
رب را وسط تابه بریزید و با روغن تفت دهید تا رنگ باز کند. مقدار رب در ماکارونی ایرانی باید زیاد باشد تا قرمز خوشرنگ شود.۵. ادویه و پخت:
نمک، پودر آویشن (راز خوشمزگی ماکارونی)، پودر سیر و کمی دارچین اضافه کنید. نصف لیوان آب بریزید و بگذارید مایه ۱۰ دقیقه بپزد و غلیظ شود (آبش باید کشیده شود اما خشک نشود).بخش دوم:
آمادهسازی رشته و تهدیگ۱. آبکش کردن:
در قابلمه آب را جوش بیاورید. روغن و نمک و زردچوبه (برای خوشرنگ شدن رشتهها) در آب بریزید. ماکارونیها (رشتهای ضخیم یا فرمی) را اضافه کنید.۲. زمان پخت:
ماکارونی ایرانی چون قرار است دم بکشد، باید آن را "زندهتر" (Al Dente) آبکش کنید. یعنی وقتی وسط رشته هنوز یک نقطه سفید سفت دارد، آبکش کنید.۳. تهدیگ سیبزمینی:
کف قابلمه روغن بریزید تا داغ شود. سیبزمینیهای ورقهشده (نه خیلی نازک، نه خیلی ضخیم) را کف قابلمه بچینید. میتوانید روی سیبزمینیها کنجد یا زعفران بزنید.بخش سوم:
دم کردن (اوج هنر)۱. لایه لایه:
یک لایه ماکارونی روی تهدیگ بریزید، سپس یک لایه سس گوشت. این کار را تکرار کنید.۲. مخلوط کردن؟:
بعضیها مواد را در همان قابلمه با دو چنگال آرام مخلوط میکنند تا سس به همه جا برسد. بعضیها هم لایه لایه میگذارند و موقع کشیدن مخلوط میکنند. روش اول خوشمزهتر است.۳. دمکنی:
درب قابلمه را دمکنی بگذارید. ابتدا ۵ دقیقه حرارت متوسط باشد تا بخار کند، سپس ۴۰ تا ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.۴. تهدیگ طلایی:
برای اینکه تهدیگ راحت جدا شود، پس از خاموش کردن شعله، ته قابلمه را چند ثانیه در آب سرد قرار دهید یا روی حوله خیس بگذارید.نکات تکمیلی:
- پنیر پیتزا: برای جذابیت بیشتر (مخصوصاً برای کودکان)، میتوانید لای ماکارونی کمی پنیر پیتزا بریزید تا موقع سرو کش بیاید.
- سویا: میتوانید نیمی از گوشت را با سویا (که خوب خیس خورده و تفت داده شده) جایگزین کنید.
نحوه سرو:
ماکارونی را در دیس بکشید و تهدیگهای طلایی و برشته را دور آن بچینید. سس کچاپ و سالاد فصل، یاران همیشگی ماکارونی ایرانی هستند.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی