آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
20 دقیقه
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
400
مواد لازم:
- پیاز
- سیب زمینی
- نان لواش
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
سمبوسه، فینگر فود ترد و خوشمزه جنوبی است که با نان لواش، سیبزمینی و ادویههای معطر درست میشود. هنر سمبوسه در "پیچیدن نان" به شکل مثلثی است که مواد بیرون نریزد و در روغن ترد شود. سمبوسه اصیل جنوبی گوشت ندارد و کاملاً گیاهی است، اما نسخههای گوشتی و پیتزایی هم محبوب هستند.
بخش اول:
مواد میانی (مایه سمبوسه)۱. سیبزمینی:
سیبزمینیها را آبپز کنید. هنوز که گرم هستند، آنها را له کنید (پوره نکنید، کمی تکهدار باشد بهتر است) یا نگینی ریز خرد کنید.۲. سبزی معطر:
تره، جعفری و گشنیز خرد شده. در جنوب گاهی شنبلیله هم اضافه میکنند. عطر سبزی تازه، هویت سمبوسه است.۳. پیاز داغ:
پیاز را ریز خرد کرده و طلایی کنید. به پوره سیبزمینی اضافه کنید.۴. ادویه:
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و مهمتر از همه "فلفل قرمز". سمبوسه باید تند باشد. برخی پودر تخم گشنیز و پودر انبه هم میزنند.۵. ترکیب:
همه مواد را با هم مخلوط کنید. مایه نباید شل و آبکی باشد.بخش دوم:
نان و پیچیدن (تکنیک مثلثی)۱. نان:
نان لواش نرم و تازه بهترین گزینه است. نانها را به صورت نوارهای مستطیلی باریک و بلند (مثلاً عرض ۱۰ سانت و طول ۳۰ سانت) برش بزنید. اگر نان خشک بود، کمی آب بپاشید و در نایلون بگذارید تا نرم شود.۲. روش پیچیدن:
- یک نوار نان بردارید.
- مقداری از مایه را در گوشه پایین نان بگذارید.
- گوشه نان را روی مواد تا بزنید تا یک مثلث تشکیل شود.
- همینطور مثلث را روی ضلع بعدی تا بزنید و ادامه دهید تا به انتهای نان برسید.
- تکه اضافه نان را یا داخل لایههای قبلی فرو کنید ("جیبی" کنید) تا باز نشود، یا با کمی آب/خمیر آرد و آب بچسبانید.
بخش سوم:
سرخ کردن۱. روغن:
در تابهای گود روغن بریزید تا داغ شود. مقدار روغن باید طوری باشد که سمبوسهها تا نیمه در آن باشند.۲. سرخ کردن:
سمبوسهها را با حرارت ملایم سرخ کنید. حرارت زیاد نان را میسوزاند در حالی که لایههای داخلی نان خمیر میمانند. باید دو طرف نان کاملاً طلایی و خشک (ترد) شود.۳. روغنگیری:
سمبوسههای سرخ شده را روی دستمال حولهای یا توری فلزی بگذارید تا روغن اضافهشان برود و نرم نشوند.نحوه سرو:
سمبوسه بدون "سس انبه" یا سس تند فلفلی کامل نیست. آن را داغ و ترد سرو کنید. سمبوسه یک میانوعده عالی و ارزان است.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی