آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
سختی
متوسط
وعده
4 نفر
کالری
700
مواد لازم:
- قیسی (زردآلو خشک)
- آلو بخارا
- گوشت خورشتی
- پیاز
- شکر
- زعفران دم کرده
- رب گوجه فرنگی
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
خورشت آلو قیسی (یا شیرین خورشت)، از غذاهای سنتی آذربایجان و شمال ایران است. این خورشت به دلیل داشتن قیسی (برگه زردآلو) و آلو، طعمی ملس رو به شیرین دارد و رنگ آن زعفرانی و نارنجی است. بافت نرم قیسی در کنار گوشت، تجربهای لذیذ است.
بخش اول:
گوشت۱. پخت:
گوشت خورشتی را با پیاز تفت دهید، زردچوبه بزنید و بگذارید بپزد.۲. رب:
در برخی دستورها کمی رب گوجه میزنند تا رنگش خوشرنگ شود، اما میتوان فقط با زعفران درست کرد.بخش دوم:
آلو و قیسی۱. آمادهسازی:
آلو بخارا و قیسی زردآلو را بشویید و خیس کنید.۲. تفت دادن:
آلو و قیسی را در کمی کره یا روغن تفت دهید. این کار مانع از له شدن آنها در خورشت میشود و طعم کره به آنها میدهد.۳. اضافه کردن:
وقتی گوشت کاملاً پخت، آلو و قیسی را اضافه کنید. این مواد زود میپزند، پس نیم ساعت کافی است.بخش سوم:
چاشنی۱. شکر و زعفران:
زعفران فراوان اضافه کنید. اگر قیسیها ترش بودند، شکر اضافه کنید. اگر خیلی شیرین بودند، کمی آبلیمو بزنید. طعم نهایی باید ملس باشد.نحوه سرو:
این خورشت غلیظ را با چلو کره سرو کنید.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی