آمادهسازی
1 ساعت
زمان پخت
1 ساعت
سختی
سخت
وعده
6 نفر
کالری
900
مواد لازم:
- برنج
- شکر
- زعفران دم کرده
- خلال نارنگی
- خلال پسته
- خلال بادام
- گلاب
- کره یا روغن
دستور پخت و طرز تهیه:
مقدمه:
شکر پلو یکی از غذاهای شیرین و مجلسی شیراز است که معمولاً در مجالس عزا و عروسی در کنار خورشت قیمه سرو میشود (قیمه و شکر پلو ترکیب معروف شیرازیهاست). رنگ این پلو زرد طلایی (زعفرانی) است و طعمی شیرین و معطر دارد.
بخش اول:
شهد زعفرانی۱. شربت:
آب و شکر را بجوشانید تا شکر حل شود و شربت کمی غلیظ شود.۲. زعفران:
زعفران غلیظ و گلاب را به شربت اضافه کنید.بخش دوم:
برنج و شیرین کردن۱. آبکش:
برنج را آبکش کنید (کمی زندهتر).۲. لایهبندی:
تهدیگ بگذارید. برنج را در قابلمه بریزید. حالا با کفگیر لایه لایه از شهد زعفرانی روی برنج بدهید و مخلوط کنید تا تمام برنج زرد و شیرین شود.۳. خلال نارنگی:
خلال پوست نارنگی (یا پرتقال) شیرین شده را لابلای پلو بپاشید.بخش سوم:
دم کردنبرنج شیرین زود میسوزد، پس حتماً شعلهپخشکن بگذارید و حرارت را خیلی کم کنید. ۴۵ دقیقه دم بکشد.
نحوه سرو:
شکر پلو را در دیس بکشید و با خلال پسته و بادام فراوان تزیین کنید. شیرازیها این پلو را با "خورشت قیمه" (بدون سیبزمینی) میخورند تا شوری قیمه، شیرینی پلو را متعادل کند.
➡️ بازگشت به صفحه اصلی